Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Přebor města Brna:

5 týmů každý s každým, čtyři postupují do klasického play-off. Poslední sestupuje. Soutěž se hraje dvoukolově.

1. třída města Brna

Jedna skupina s pětii týmy, první čtyři postupují do semifinále play-off, na dvě utkání o finále, které se bude hrát o vítězství a případný postup do vyšší soutěže, Ostatním soutěž končí a platí umístění po základní skupině. Soutěž se hraje dvoukolově.

 

Hraje se podle Pravidel nohejbalu 2021, ale na tři dopady. Systém utkání je podle zápisu, čtyři zápasy dvojic a dva zápasy libovolných trojic. V případě setů 1:1 v zápase se bod do utkání nezapočítává nikomu. Za vítězství v utkání jsou 3 body do tabulky, za remízu 1bod za porážku 0 a za kontumační porážku -1 bod. V PŘÍPADĚ REMÍZY V UTKÁNÍ PŘICHÁZÍ NA ŘADU TAK ZVANÝ "ZLATÝ SET". POSLEDNÍ TROJICE POKRAČUJE TŘETÍM SETEM OD STAVU 0:0 A JEHO VÍTĚZ ZÍSKÁVÁ DRUHÝ BOD. PORAŽENÉMU ZŮSTÁVÁ TEN JEDEN BOD ZA "REMÍZU". Složení trojice pro rozhodující zlatý set může být libovolné, ovšem znovu ji může tvořit pro střídání pouze 5 hráčů ze soupisky utkání.

Tato pravidla o zlatém setu platí rovněž pro play-off a play-out.  Pokud bude stav po obou utkáních nerozhodný, místo počítání skóre se bude hrát rovněž zlatý set. (např. 3:1, 1:3 nebo 4:0, 1:5 a podobně) Zlatý set v posledním utkání rozhodne celý dvojzápasový souboj.

POZOR! Pokud by v play-off  oba souboje skončily ve zlatém setu (3:2, 1:2 a pod.) musí rozhodnout jediný zápas libovolných trojic na dva vítězné sety!

Hráči od 20 let do 45 let mohou odehrát ve vyšších soutěžích pouze jediné utkání aby se potom mohli případně vrátit do soutěží Městského přeboru.  Pokud odehrají více, nemohou už v soutěžích městského přeboru v tomto roce hrát. Pokud po nějakém čase odehraje druhé utkání ve vyšší soutěži a třebaže v ní už zůstane, všechna utkání, ve kterých hrál mezi oběma starty v ligové soutěži se týmu kontumují. Hráči pod 20 let a nad 45 let mohou hrát i vyšší soutěže libovolně.

Domácí hřiště by mělo být v dosahu MHD. Pokud tomu tak není, je družstvo povinno, (pokud se nedomluví jinak) odehrát domácí zápas na hřišti soupeře. Sejdou li se dvě družstva bez domácího hřiště, záleží na jejich domluvě.

Utkání mohou odehrát i tři hráči, ovšem zápasy nekompletní dvojice se zkrečují ve prospěch soupeře. Dva hráči už utkání hrát nemohou.

 Platí případné postupy a sestupy z předchozího ročníku. Případná doplnění po odstoupivším družstvu se řídí pořadím uplynulé sezóny. Pokud se příslušná družstva nepřihlásí v termínu, doplní vedoucí soutěže obě skupiny podle vlastního uvážení. Pokud někdo odmítne postoupit, může postoupit poražený finalista. Pokud ani on nemá zájem, může zůstat v Městském přeboru sestupující tým. Pokud se přihlásí jiné silné družstvo, může vedoucí soutěží případně rozšířit počet zůčastněných týmů na maximální počet, to je 6. (Větší počet týmů ve skupině je nemožné na jaře odehrát se systémem odvet)

Městský přebor se hraje letos s 5 účastníky.

První třída s 6 účastníky.

Fluktuovat se smí pouze z nižší soutěže do vyšší (tedy ne ve stejné soutěži a to pouze v družstvech stejného týmu) a to bez omezení počtu startů. Pozor, fluktuanti ale nesmí tvořit většinu minimálního počtu hráčů. (To znamená, že minimální počet je 4 a fluktuanti mohou být maximálně dva.) Ještě prosím, označujte v zápisu utkání fluktuanty z nižší soutěže písmenem F.

Doplňování soupisek může probíhat po celý průběh základních části včetně dohrávek a končí 30.6. V play-off a play-out už se na soupisku nesmí dopisovat noví hráči. Po celou soutěžní sezónu se nepřestupuje. Předsezónní změny na soupiskách nejsou přestupy.

 Nedostatek hráčů není důvodem k odložení utkání!  Důvodem je pouze vyšší moc.

Soupisky uvedené na těchto stránkách mají stejnou průkazní hodnotu jako soupisky papírové které můžete používat!